Seuran esittely

" seuran syyskokousta v. 2004 "

PUKKILAN VESAN HISTORIAA:

 

Pukkilan Vesan perustava kokous pidettiin helmikuussa v.1912, ja siinä kokouksessa seuralle annettiin nimeksi Wesa. Mutta jo saman vuoden maaliskuun 13. päivänä lähetettiin ilmoittautuminen ja säännöt hyväksyttäviksi SVUL:n Porvoon piiriin. Uuden seuran virallinen nimi oli Voimistelu- ja urheiluseura Wesa, Pukkila.

Kesällä v.1914 Wesa järjesti ensimmäiset yleiset kilpailunsa, joka oli 3-ottelu, lajeina kuula, korkeus ja pituus.

Wesan tunnetuimpia urheilijoita olivat alkuvuosina Einar Simolin, joka moniottelijana saavutti v.1914 urheilukandidaatin arvon Turussa. Muita tunnettuja nimiä olivat keski- ja pitkien matkojen juoksija Anton Ryynälä, hiihtäjä Eemeli Roippo ja ottelijana tunnettu Teudor Hannula.

Rauhattomista valtakunnan- ja maailmanoloista johtuen, vasta vuonna 1932 huhtikuussa Wesan johtokunnassa otettiin jälleen esille seuran hakeminen yhdistysrekisteriin, koska noina aikoina valtakunnan yhdistyslakia muokattiin eikä rekisteröimättömillä seuroilla ollut sananvaltaa piirien kokouksissa. Rekisteröinnin yhteydessä seura otti nimekseen Voimistelu- ja urheiluseura Pukkilan Vesa.

Rekisteröintiasiakirjan allekirjoittivat Vesan puolesta Viljo Oksa, Väinö Konkonen, Oskari Soini ja Sakari Anttila.
Sellainen ihmeellinen byrokratian kangerrus kuitenkin kävi tässä rekisteröimisasiassa, että lomake, jolla rekisteröimistä haettiin, oli otsikoltaan sellainen, että hakijat joutuivat tavallaan uudelleen perustamaan vanhan seuran saadakseen hankkeen loppuunviedyksi, vaikka itse käytännön asiana oli silloin tietysti vain uudistettujen sääntöjen vahvistaminen ja seuran rekisteriin hakeminen. Tästä asiasta syntyi paha väärinkäsitys, joka sitkeästi on elänyt seuran toiminnassa mukana ihan viimevuosiin asti. Vuoden 2001 aikana seuran silloinen johtokunta kuitenkin hoiti tämän asian totuudenmukaiseen muotoon, niin yhdistysrekisterin kuin valtionarkistonkin osalta. Näin ollen seura sai juhlia v. 2002 maaliskuussa täysin ja kiitollisin mielin 90- vuotisjuhliaan.

Nämä aikaiset historiatiedot perustuvat pääosin ylimetsänhoitaja Jaakko Simolinnan v.1987 valmistuneeseen tutkintamuistioon, jonka hän teki eri lähteitä hyväksi käyttäen selvittääkseen seuran syntyvaiheita.

 

PUKKILAN VESAN NYKYPÄIVÄÄ:


Vuoden 2003 seuran syyskokous hyväksyi sitten seuran nimen modernisoinnin siten, että nimestä Voimistelu- ja urheiluseura Pukkilan Vesa ry siirryttiin muotoon Pukkilan Vesa ry, joka on siis seuran virallinen nimi nykyään. Samassa yhteydessä seuran sääntöja myöskin uudistettiin siten, että sääntöjen henki ja sisältö pysyivät pääsääntöisesti samana, mutta sanamuodoiltaan ne muutettiin nykypäivään sopiviksi.

Tällä hetkellä seuran toimintamallina on olla kasvattajaseuran roolissa, ja lajivalikoimaltaan mahdollisimman monipuolinen yleisseura.Käytännön toiminnasta vastaa neljä jaostoa ( yleisurheilu, palloilu, hiihto ja budo-ja voimailu ), ja näiden jaostojen toiminnan piiristä löytyvät lajeina ainakin yleisurheilu, maastojuoksu, hiihto, jalkapallo, lentopallo, beachvolley, salibändy, taekwondo, judo, suunnistus.

Jatkuvasti kaipaamme toimintaan mukaan uusia iloisia ihmisiä, joista voisimme yhteistyötahojemme kanssa kouluttaa osaavia vetäjiä, toimijoita, harrastajia.

Näiltä sivuilta löytyy varmasti jokin yhteystieto jota voit halutessasi käyttää.

TERVETULOA MUKAAN ILOISEEN JOUKKOON!